2007/03/28

Bolo de chocolate à Mercotte

Receita retirada do blog da ELVIRA: http://elvirabistrot.blogspot.com/

INGREDIENTES:

  • 3 ovos
  • 50 g de mel líquido
  • 80 g de açúcar
  • 50 g de amêndoa ralada
  • 10 cl de natas
  • 80 g de farinha para bolos com fermento
  • 3 colheres (sopa) de cacau em pó
  • 50 g de manteiga derretida
  • 2 colheres (sopa) de rum
  • 30 g de chocolate preto em barra para culinária

PREPARAÇÃO:

Corte o chocolate em pedaços e leve-o a derreter em banho-maria. Reserve.Misture a farinha com o cacau em pó. Reserve.Bata os ovos juntamente com o mel e o açúcar. Adicione a amêndoa ralada e a mistura de farinha com cacau. Acrescente as natas e a manteiga derretida. Misture muito bem.Junte o rum e o chocolate derretido. Misture de novo e despeje a massa numa forma de bolo Inglês untada e polvilhada. Leve a cozer no forno por 45-50 minutos, a 160º C.

7 Comments:

At quarta-feira, março 28, 2007 10:02:00 da tarde, Blogger Loja Da Menina said...

ola =) bem estou fascinada com todas as receitas com tao bom aspecto que aqui estao =) parabens.

de certo que vou exprimentar algumas mesmo.

Um beijinho
catarina

 
At quinta-feira, março 29, 2007 7:33:00 da tarde, Blogger Elvira said...

Caros amigos e amigas,

Como devem ter notado, os blogues de culinária em língua portuguesa estão tornando-se um fenómeno de sociedade. Já podemos até falar de uma verdadeira comunidade de blogueiros e blogueiras que partilham interesses comuns pela gastronomia, as boas mesas, o vinho... Em suma a arte de bem viver.

Todos esses factos incentivaram-me a criar o portal Cozinhas do Mundo: http://www.cozinhasdomundo.com/ que se encontra por enquanto em fase de teste.

Nesse portal vão aparecer diariamente todos os links para os posts publicados pelos autores dos blogues de culinária inscritos (cadastrados), permitindo que qualquer pessoa que tenha interesse pelo assunto possa seguir a actualidade dos seus blogues favoritos numa única vista de olhos. Já existem várias comunidades do mesmo tipo noutras línguas, como a Food Porn Watch(http://foodpornwatch.arrr.net/) em inglês e a *Blog Actu* (http://www.blog-appetit.com/web_appetit/food-blog-news.asp) francesa.

Obviamente, só aceitaremos blogues directamente relacionados com gastronomia (receitas, crítica gastronómica, vinho...) escritos principalmente em língua portuguesa.

Além de querer ser um ponto de encontro para os blogueiros e os apaixonados de comida, o site também contará num futuro próximo com entrevistas de chefes, iniciativas diversas, intercâmbios, etc.

Por enquanto, convido-vos a visitar o site http://www.cozinhasdomundo.com/ e a registar/cadastrar os vossos blogues.

Agradeço desde já a vossa colaboração e amizade.

Um abraço,

 
At quinta-feira, dezembro 17, 2009 11:06:00 da manhã, Anonymous Anónimo said...

酒店打工 酒店兼職
台北酒店 打工兼差 酒店工作
酒店經紀 禮服店
酒店兼差 酒店上班 酒店PT 酒店

 
At sábado, fevereiro 27, 2010 3:56:00 da manhã, Blogger cc22 said...

性感睡衣,情趣睡衣,性感內衣褲,性感內衣,內衣,性感內褲,C字褲,內褲,
情趣,情趣用品,巴黎,

性感貓裝,性感睡衣,貓裝,吊帶襪,情趣內褲,丁字褲,SM道具,SM,
G點,按摩棒,轉珠按摩棒,變頻跳蛋,跳蛋,無線跳蛋,

飛機杯,男用強精長軟質套,男用強精短軟質套,充氣娃娃,男性性感內褲,性感內褲,
自慰套,自慰套,情趣娃娃,自慰器,電動自慰器,充氣娃娃器,
角色扮演,角色扮演服,

震動環,潤滑液,情趣禮物,情趣玩具,威而柔,精油,逼真按摩棒,數位按摩棒,

 
At sábado, setembro 25, 2010 6:09:00 da manhã, Anonymous Anónimo said...

You must also make sure that it signifies the bond between thomas sabo bracelet you and your partner, who have come from different ethnicity, discount thomas sabo bracelet background and of course have different personalities and way of thinking. And if you are looking for perfect ring then you must also make sure that the ring which have selected for cheap thomas sabo bracelet your bride must fulfil all her requirements in terms of style, design and metal. thomas sabo bracelet clearance You can find host of choices in wedding rings ranging from traditional to modern designs. You can also engrave some personal messages on your ring as a reminder and expression of your lifetime commitment. But no matter whether you are buying wedding rings that are already available in the market or you are designing your thomas sabo charm bracelet own ring it is good to allow your lady to select the ring for herself. This will help in you in your selection and you will be also satisfied that your lady will love the ring. Your lady will wear thomas sabo bracelets uk the ring everyday for her rest of the life. Hence you must make sure that you are selecting the best ring for her. thomas sabo charms bracelet And today you can find that thomas sabo sale uk there are many online jewellery stores offering wide variety of rings for affordable prices and has made the selection thomas sabo jewellery much easier for you. Celtic jewelry designs have a very thomas sabo silver ancient heritage. The history of Celtic Art is fascinating, rich with myth, folklore and mystery.

 
At sexta-feira, outubro 15, 2010 4:24:00 da manhã, Blogger jinpeng said...

Place one matted light pandora Jewelry left of the area for jewellery, and one to the right. pandora sale Place reflector light near where the camera is. Whatever you do, avoid mixing light types. pandora charms Use only non-fluorescent lights, and isolate your photo 'lab' away from natural light. pandora bracelets To have freedom with many settings that will be a must, we will have to use longer exposures. For longer exposures to pandora bracelet achieve maximum sharpness, we'll need a tripod. pandora bracelets sale Our hand shakes too much, when camera runs at exposition Buy a 'tripod' for You don't need a heavy duty tripod. pandora bangles If your setup will be on a desk, you can chose mini tripod - approx and stand tripod on the pandora necklaces desk as well, or longer tripod, approxand stand it on the floor. pandora beads Two desk lamps with soft light irrelevant if you are using photo tent -- the tent is there to soften the light and reflector light at the front. pandora earrings I keep the cube open at the front, for easier adjustments and photographs, unless jewellery is highly reflective of the image of me taking photograph. Uniform background colour is recommended. White background works great.

 
At quinta-feira, dezembro 29, 2011 6:13:00 da tarde, Anonymous amo lentilhas said...

ótima receita. Gostei muito, vou acrescentar no menu do reveillon. Todos irão adorar o bolo!

 

Enviar um comentário

<< Home